Tussentijdse toets

In de derde fase van je rijlessen doe je een tussentijdse toets. Deze toets is in principe een vorm van praktijkexamen bij het CBR. Deze toets met een examinator geeft een goed beeld of je al klaar bent om af te rijden. Voor jezelf weet je dan of je goed genoeg kunt rijden of dat je toch nog wat extra lessen nodig bent. Door de uitgebreide feedback naderhand, kun je deze kritische punten in de laatste rijlessen nog eens goed oefenen en herhalen.

Hoe ziet een tussentijdse toets er uit?

Tijdens een tussentijdse toets worden alle examenonderdelen behandeld die je ook in het gewone praktijkexamen kunt verwachten. Een tussentijdse toets duurt qua lengte net zo lang als een normaal rijexamen. Doordat je met deze toets al weet hoe het daadwerkelijk rijexamen wordt afgenomen, ben je vaak minder zenuwachtig en heb je een hogere kans op slagen. De toets is niet verplicht, maar raden wij als rijschool wel sterk aan aangezien je optimaal voorbereid zal zijn voor je examen.

Vrijstelling bijzondere manoeuvres voor het rijexamen

Heb je tijdens de tussentijdse toets de belangrijke bijzondere manoeuvres goed uitgevoerd, dan krijg je hier tijdens je rijexamen vrijstelling voor. Dit kan een parkeeropdracht zijn, bocht achteruit rijden, clusteropdracht, stopopdracht etc. Op het gewone praktijkexamen hoef je deze onderdelen dan niet meer uit te voeren, mits je deze met goed resultaat hebt afgelegd.

De voordelen van een tussentijdse toets

  • Je weet hoe een echt praktijkexamen wordt afgenomen
  • Je weet gelijk hoe ver je met je rijopleiding gevorderd bent
  • Je hebt meer dan 20% kans om in één keer te slagen
  • Je ervaart hoe je onder druk presteert
  • Minder kans op fouten maken tijdens het praktijkexamen
  • Vrijstellingsmogelijkheid voor de bijzondere manoeuvres tijdens het rijexamen
  • Weten waar je nog extra op moeten oefenen en wat je al kunt

tussentijdse toets route 71

Stoom je klaar voor het praktijkexamen

Door het afnemen van de tussentijdse toets voel je je een stuk zekerder voor het daadwerkelijke praktijkexamen. Zelf adviseert het CBR om de toets af te nemen wanneer je ongeveer 70 procent van je rijopleiding hebt doorlopen. Naderhand kunnen wij samen het adviesformulier dat je krijgt doorlopen en de laatste puntjes op de ‘i’ zetten, zodat wij kort daarna je echte rijexamen kunnen aanvragen. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Route 71? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 071 234 0071

“Bereid je optimaal voor met een tussentijdse toets”