Rijlessen bij Rijschool Route 71

Als rijschool in Leiderdorp verzorgen wij diverse rijlessen binnen ons werkgebied rondom Leiden. Je kunt al rijlessen nemen vanaf de dag dat je 16,5 jaar oud bent. Bij ons leer je in je eigen tempo auto rijden in een moderne leswagen die voorzien is van een lescam, waarmee wij je rijvaardigheden versnellen en je slagingspercentage kunnen verhogen.

Beginnen met rijlessen

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk beginnen met rijlessen. Als je net begint met auto rijden hoef je nog niet meteen alle verkeersregels te weten. Wij raden je wel aan om tijdig met je theorie cursus te beginnen. Je kunt de verkeersregels dan gelijk in de praktijk toepassen, waardoor je sneller leert en verkeerssituaties beter kunt inschatten. Je mag pas praktijkexamen doen als je geslaagd bent voor je theorie-examen. Met de online theorieopleiding van Rijschool Route 71 kun je zelf bepalen waar en wanneer je gaat leren.

Rijlessen in 4 stappen

De rijlessen zijn opgebouwd uit 4 fasen:

In de eerste fase leer je de technieken van het sturen, schakelen, gas geven en remmen. Daarbij leren wij jou bepaalde technische aspecten die je weten moet van de auto.

In de tweede fase leer je meer verkeerstechnieken, parkeren, omkeren en achteruit rijden zodat je de auto goed onder controle krijgt.

In de derde fase leer je in- en uitvoegen en veilig op de snelweg rijden. Het verplichte examenonderdeel navigatie rijden komt dan ook aan de orde.

In de vierde fase leer je goed anticiperen op verschillende verkeerssituaties, goed vooruit kijken en zelfstandig denken en handelen, zodat je een goed inzicht krijgt in de benodigde rijles technieken. Dit is tevens de fase waarin je wordt klaargestoomd voor het praktijkexamen.

Hoe lang duren de rijlessen?

Een autorijles duurt een uur. Desgewenst kan je ook anderhalf of twee uur achter elkaar rijden of meerdere rijlessen per week volgen. Afhankelijk van je leervermogen, opgedane kennis, feeling voor het auto rijden, kan je in versneld tempo je rijbewijs halen. Bij onze rijschool bepaal je echter zelf je lestempo. Heb je sneller last van angsten, zenuwen of heb je een speciale behoefte, dan doen wij ons best om je extra aandacht en tijd geven die je nodig hebt om goed en rustig te leren auto rijden.

De rij-instructeur kan je thuis ophalen, maar ook bij je stage, school of werk. Net wat voor jou het handigste is.

Met een tussentijdse toets kan het CBR beoordelen hoe ver je bent en of je na een paar lessen door kunt gaan voor je praktijkexamen.

Lees ook de informatie over onze Autisme & ADHD erkenning.

Proefles aanvragen?

Snel met rijlessen beginnen? Klik dan op onderstaande button, vul je naam en telefoonnummer en e-mailadres in en dan kunnen wij binnen een paar dagen je eerste proefles inplannen.

“ Vraag gelijk een gratis proefles aan en leer autorijden in je eigen tempo”