Rijles automaat bij Route 71

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor rijles in een automaat. Via Rijschool Route 71 kan ook jij je rijbewijs voor het rijden in een automaat behalen. Het voordeel van automatisch rijden is dat je minder handelingen hoeft uit te voeren. Deze manier van autorijden heeft daarmee voor elk mens iets extra’s te bieden. Desondanks wordt hier meestal voor gekozen door mensen die moeite hebben met rijden in een schakelauto, om welke reden dan ook. Voordat je begint met rijlessen in een automaat is het handig om met één aspect rekening te houden. Met ‘alleen’ een rijbewijs voor een automaat is het namelijk niet toegestaan om een schakelauto te besturen. Andersom is dat wél toegestaan. Is dit geen probleem voor jou? Meld je dan aan bij Rijschool Route 71 voor jouw rijlessen in een automaat.

Voor wie is rijden in een automaat?

In de eerste plaats kan gesteld worden dat het rijden in een automaat een uiterst geschikte oplossing is voor mensen van wie de motoriek het niet toestaat om tijdens het rijden ook nog te schakelen. Daarnaast worden rijlessen in een automaat veelal gekozen door mensen die met een vorm van rijangst en/of faalangst kampen. Het is immers zo dat je automatisch rijdend meer tijd hebt om verkeerssituaties op te nemen. De kans dat je fouten maakt wordt daardoor kleiner. Het gevolg daarvan is meer rust en zelfvertrouwen bij jou als bestuurder. Om deze redenen wordt ook in het beroepsverkeer steeds vaker gebruik gemaakt van automaten als voertuigen. Vrachtwagenchauffeurs, buschauffeurs en taxichauffeurs zijn daardoor in staat hun werk beter uit te voeren.

rijles automaat

Voordelen van automaat boven geschakeld rijden

Heb jij interesse in het halen van een rijbewijs voor een automaat? Wat daarvan ook de aanleiding is, de volgende voordelen heeft automatisch rijden in ieder geval boven geschakeld rijden:

  • In een automaat hoef je minder handelingen (niet meer ontkoppelen, schakelen en koppelen) te verrichten. Hierdoor zit je meer ontspannen achter het stuur en kun je je volledig focussen op het verkeer.
  • Voor mensen die moeite hebben met aandacht verdelen kan dit een verademing zijn.
  • Als je regelmatig in een file staat, dan is een automaat ideaal.
  • Er kan in een automaat heel milieubewust en economisch gereden worden als het gaspedaal met mate ingetrapt wordt.
  • Steeds meer auto’s worden standaard uitgerust met een automaat, vooral hybride en elektrische auto’s. Naast gemak en comfort verbruikt een automaat ook minder, en dat scheelt weer in de uitstoot en de portemonnee!
  • In een automaat vervult het linkerbeen geen functie, waardoor dit been in een ontspannen houding kan geplaatst worden.

Proefles of rijles financiering aanvragen?

Op elk moment starten met rijlessen is mogelijk met rijles financiering van Drive-Smart! Voor meer info klik op de buttons!

Begin met rijlessen in een automaat!

Ben je helemaal overtuigd en zou je binnenkort graag je eerste rijles in een automaat willen doen? Of heb je nog je twijfels of een rijbewijs voor een automaat wel echt iets voor jou is, en heb je behoefte aan meer informatie? Neem gerust contact op, we adviseren je graag. Bel … of vul het contactformulier in. 

“Route 71, automatisch een goede keuze!”

lees meer