Rijles voor mensen met autisme of ADHD

Ben jij of ken jij iemand met autisme of ADHD? En wil je weten of het mogelijk is om rijlessen te volgen? Absoluut! Bij Route 71 zijn we gespecialiseerd in het bieden van rijlessen aan mensen met autisme of ADHD.

We vinden het van groot belang dat ook mensen met autisme of ADHD de mogelijkheid hebben om mobiel te zijn en te leren autorijden.

Het leren autorijden kan echter een uitdaging zijn. Daarom bieden wij rijlessen aan die specifiek zijn afgestemd op mensen met autisme, ADHD of andere aandoeningen die het autorijden bemoeilijken. Met onze volledige aandacht en speciale begeleiding is het ook voor jou mogelijk om je rijbewijs te halen op een manier die bij jou past.

Wil je weten hoe we dat aanpakken? Neem dan contact met ons op. 

 

5

 

Schermafbeelding 2020 06 10 om 18.43.52

Rijlessen op maat

Naast de ‘reguliere’ rijopleiding met de vaste stappen leveren wij rijlessen op maat. Deze zijn extra secuur afgestemd op de behoeften van een leerling. Centraal staat daarbij dat de leerling zich veilig en prettig voelt bij de rijinstructeur en in de lesauto. Wij focussen ons dan nog meer dan gemiddeld op de sterke kanten van jou als leerling en de instructies die we geven worden extra nauwgezet afgestemd om jouw behoeften. Met ons scherpe inzicht merken wij het bovendien snel op wanneer een leerling overprikkeld raakt of angstig wordt. Hier anticiperen we onmiddellijk op, zodat de leerling de kalmte weer snel kan terugvinden. Om al deze redenen spreken we hierbij graag van rijlessen op maat. Los hiervan kan voor mensen met ADHD of autisme rijles in een automaat ook meerwaarde bieden.

Waarin verschillen deze rijlessen van ‘reguliere’ rijlessen?

Wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden, zoals een Autisme Spectrum Stoornis, nervositeit, ADHD of een andere omstandigheid, dan houden wij als rijschool veel rekening met de speciale behoeften en (on)mogelijkheden van de betreffende leerling. Onze rijinstructeurs zijn hier speciaal voor opgeleid en hebben al een decennium aan ervaring bij het begeleiden van leerlingen met bijvoorbeeld autisme. Daardoor weten wij altijd weer een manier van autorijden te vinden die bij jou past. Waar nodig lassen wij extra tijd in voor bepaalde handelingen en bijzondere manoeuvres. Mocht de spanning vanwege een bepaalde verkeerssituatie even te veel zijn geworden, dan nemen we simpelweg even een time out. Met een hoge mate van betrokkenheid, begrip en inzicht voel jij je bij ons op je gemak. Wij doen ons uiterste best om jou te laten slagen voor je rijbewijs.

Autisme, AD(H)D en het CBR

De meeste mensen met autisme kunnen prima veilig autorijden. Maar als bestuurder krijg je veel prikkels tegelijk en moet je snel kunnen reageren op onverwachte situaties. Dit kan moeilijker zijn als je autisme hebt. Daarom gelden er extra regels als je wilt autorijden.

Het CBR geeft via onderstaande links antwoord op de volgende vragen:
Waarom zijn er regels over autorijden voor mensen met autisme?
Wat doe ik als ik mijn rijbewijs wil halen autisme heb?
Wanneer geef ik door aan het CBR dat ik autisme heb?
Hoe bepaalt het CBR of ik veilig kan rijden ondanks mijn autisme?
Mag ik wel of niet rijden met medicijnen?
Hoe bepaalt het CBR of ik veilig kan rijden als ik ADHD of ADD heb?
Wanneer geef ik aan het CBR door dat ik ADHD of ADD heb?
Moet ik langs een specialist bij ADHD, ADD of autisme?

Proefles of rijles financiering aanvragen?

Op elk moment starten met rijlessen is mogelijk met rijles financiering van Drive-Smart! Voor meer info klik op de buttons!

Voordelen van onze speciaal afgestemde rijlessen

Mensen met bijvoorbeeld ADHD, autisme, rijangst, faalangst of welke andere aandoening dan ook zijn bij Rijschool Route 71 bij uitstek aan het juiste adres. Door bij ons jouw rijlessen af te nemen zul je profiteren van de volgende aspecten:

  • Rijlessen met gespecialiseerde en speciaal getrainde rijinstructeurs
  • Meer tijd en rust tijdens het rijden
  • Extra begeleiding bij faalangstproblemen en zenuwen
  • Je zult je beter op je gemak voelen, zodat je minder snel fouten maakt
  • Uitstekende voorbereiding op je rijexamen
  • Een hoge slagingskans

Neem contact op en vraag je rijlessen aan

Heb je interesse in onze rijlessen die speciaal zijn afgestemd op mensen met ADHD of autisme? Neem dan contact op met Rijschool Route 71 door te bellen naar 071-2340071 of door ons online contactformulier in te vullen. Dan gaan we snel samen in gesprek om te bekijken welke invulling van rijles het best zou passen bij jouw vormen van autisme, ADHD of welke potentiële belemmering dan ook.

“Meer tijd en aandacht nodig bij rijlessen nemen? Wij zijn er voor je”