Rijles voor mensen met autisme of ADHD

Ben jij, of ken jij iemand met, autisme of ADHD en ben je benieuwd of het mogelijk is daarmee rijles te nemen? Aandoeningen als autisme en ADHD komen bij veel mensen voor. Dit varieert van mildere tot zwaardere varianten. Uiteraard moeten mensen die deze of andere aandoeningen onder de leden hebben ook mobiel kunnen zijn, en dus kunnen autorijden. Het leren autorijden is echter niet altijd zo eenvoudig. Daarvoor biedt Rijschool Route 71 de oplossing, namelijk in de vorm van rijlessen die specifiek afgestemd zijn op mensen met autisme, ADHD of eventuele andere stoornissen of blokkades. Met onze aandacht en speciale begeleiding kan ook jij je rijbewijs halen op een manier die bij jou past. Heb jij een Autisme-aanverwante stoornis? Of leer jij op een dusdanige manier informatie verwerken waardoor je snel tegen blokkades aanloopt? Neem dan zeker eens contact op met Rijschool Route 71, dan vertellen wij jou meer over onze werkwijze.

Waarin verschillen deze rijlessen van ‘reguliere’ rijlessen?

Wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden, zoals een Autisme Spectrum Stoornis, nervositeit, ADHD of een andere omstandigheid, dan houden wij als rijschool veel rekening met de speciale behoeften en (on)mogelijkheden van de betreffende leerling. Onze rijinstructeurs zijn hier speciaal voor opgeleid en hebben al een decennium aan ervaring bij het begeleiden van leerlingen met bijvoorbeeld autisme. Daardoor weten wij altijd weer een manier van autorijden te vinden die bij jou past. Waar nodig lassen wij extra tijd in voor bepaalde handelingen en bijzondere manoeuvres. Mocht de spanning vanwege een bepaalde verkeerssituatie even te veel zijn geworden, dan nemen we simpelweg even een time out. Met een hoge mate van betrokkenheid, begrip en inzicht voel jij je bij ons op je gemak. Wij doen ons uiterste best om jou te laten slagen voor je rijbewijs.

Rijlessen op maat

Naast de ‘reguliere’ rijopleiding met de vaste stappen leveren wij rijlessen op maat. Deze zijn extra secuur afgestemd op de behoeften van een leerling. Centraal staat daarbij dat de leerling zich veilig en prettig voelt bij de rijinstructeur en in de lesauto. Wij focussen ons dan nog meer dan gemiddeld op de sterke kanten van jou als leerling en de instructies die we geven worden extra nauwgezet afgestemd om jouw behoeften. Met ons scherpe inzicht merken wij het bovendien snel op wanneer een leerling overprikkeld raakt of angstig wordt. Hier anticiperen we onmiddellijk op, zodat de leerling de kalmte weer snel kan terugvinden. Om al deze redenen spreken we hierbij graag van rijlessen op maat. Los hiervan kan voor mensen met ADHD of autisme rijles in een automaat ook meerwaarde bieden.

Autisme, AD(H)D en het CBR

De meeste mensen met autisme kunnen prima veilig autorijden. Maar sommige vaardigheden tijdens het rijden zijn soms moeilijker. Zo moeten bestuurders tijdens het rijden veel prikkels verwerken en reageren op onverwachte situaties. Dit kan moeilijker zijn als je autisme hebt. Daarom gelden er extra regels als je wilt autorijden.

Het CBR geeft via onderstaande links antwoord op de volgende vragen:
Waarom zijn er regels over autorijden voor mensen met autisme?
Wat doe ik als ik mijn rijbewijs wil halen autisme heb?
Wanneer geef ik door aan het CBR dat ik autisme heb?
Hoe bepaalt het CBR of ik veilig kan rijden ondanks mijn autisme?
Mag ik wel of niet rijden met medicijnen?
Hoe bepaalt het CBR of ik veilig kan rijden als ik ADHD of ADD heb?
Wanneer geef ik aan het CBR door dat ik ADHD of ADD heb?
Moet ik langs een specialist bij ADHD, ADD of autisme?

Proefles of rijles financiering aanvragen?

Op elk moment starten met rijlessen is mogelijk met rijles financiering van Drive-Smart! Voor meer info klik op de buttons!

Voordelen van onze speciaal afgestemde rijlessen

Mensen met bijvoorbeeld ADHD, autisme, rijangst, faalangst of welke andere aandoening dan ook zijn bij Rijschool Route 71 bij uitstek aan het juiste adres. Door bij ons jouw rijlessen af te nemen zul je profiteren van de volgende aspecten:

  • Rijlessen met gespecialiseerde en speciaal getrainde rijinstructeurs
  • Meer tijd en rust tijdens het rijden
  • Extra begeleiding bij faalangstproblemen en zenuwen
  • Je zult je beter op je gemak voelen, zodat je minder snel fouten maakt
  • Uitstekende voorbereiding op je rijexamen
  • Een hoge slagingskans

Neem contact op en vraag je rijlessen aan

Heb je interesse in onze rijlessen die speciaal zijn afgestemd op mensen met ADHD of autisme? Neem dan contact op met Rijschool Route 71 door te bellen naar 071-2340071 of door ons online contactformulier in te vullen. Dan gaan we snel samen in gesprek om te bekijken welke invulling van rijles het best zou passen bij jouw vormen van autisme, ADHD of welke potentiële belemmering dan ook.

“Meer tijd en aandacht nodig bij rijlessen nemen? Wij zijn er voor je”