Start met autorijlessen bij Route 71

Wil je graag rijlessen gaan volgen bij een goede autorijschool? Dan is Route 71 een uitstekende keuze. Wij verzorgen diverse rijlessen in Leiden en omgeving. Wij hebben een hoog slagingspercentage, werken alleen met RIS-gecertificeerde rijinstructeurs en beschikken over een BOVAG-garantie. Bij ons weet je dus zeker dat je in goede handen bent. Jongeren vanaf 16,5 jaar en ouder kunnen zich al bij ons aanmelden voor hun eerste rijles. Wij leren je op je eigen tempo autorijden in een van onze moderne leswagens. Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Of wil je direct een afspraak met ons maken? Neem dan contact met ons op.

Het begin van de rijlessen

Wanneer je 16,5 bent geworden kun je direct bij ons beginnen met rijlessen voor het rijbewijs B. Wanneer je begint ben je nog niet op de hoogte van alle verkeersregels. Wij raden het daarom aan om op tijd met je theoriecursus te beginnen. De geleerde verkeersregels kun je vervolgens direct in de praktijk toepassen. Op deze manier kun je sneller leren en beter verkeerssituaties inschatten. Rijschool Route 71 biedt ook online theorie opleidingen aan. Met deze theorie opleiding kun je zelf bepalen waar en wanneer je voor theorie leert.

rijlessen route 71

Rijlessen in 4 fasen

De rijlessen bij Route 71 zijn opgebouwd uit 4 fasen:

We beginnen met de eerste fase waarbij we je leren hoe je moet sturen, schakelen, gas geven en remmen. We leren je ook de bijbehorende technische aspecten van deze oefeningen. De zogenaamde stopproef is bijvoorbeeld een onderdeel hiervan. Dit is een bijzondere verrichting die je later in je examen ook moet uitvoeren.

In de tweede fase focussen we ons op de verkeerstechnieken. Denk aan het inhalen, omkeren en achteruit rijden. Daarnaast gaan we oefenen bij de belangrijke kijktechnieken. Op deze manier kun je je auto helemaal onder controle krijgen.

Tijdens de derde fase van onze rijlessen leren we je veilig rotondes op te gaan. Daarnaast ga je de snelweg op, leer je hoe je in- en uitvoegstroken moet gebruiken en krijg je verschillende parkeeropdrachten. Om je een goed beeld te geven van je rijvaardigheden, zijn onze leswagens voorzien van een lescam. Op deze manier krijg je nog sneller de rijvaardigheden onder de knie en kun je de slagingskans verhogen.

In de vierde fase, de slotfase van het traject, leer je van je instructeur hoe je goed kunt anticiperen op verschillende verkeerssituaties. Daarnaast focussen we ons op het goed vooruit kijken en zelfstandig denken en handelen. Zo krijg je een goed inzicht in de benodigde rijtechnieken.

Proefles of rijles financiering aanvragen?

Op elk moment starten met rijlessen is mogelijk met rijles financiering van Drive-Smart! Voor meer info klik op de buttons!

Hoe snel kun je je rijbewijs halen?

Hoe snel je voor je rijbewijs slaagt, is afhankelijk van je leervermogen, opgedane kennis en je feeling voor het auto rijden. Wanneer dit allemaal op het juiste niveau is, kun je in een versneld tempo je rijbewijs halen. Wil je de rijlessen rustig en in je eigen tempo voltooien? Dan is dat ook prima. Bij ons bepaal je namelijk zelf het lestempo. Een autorijles duurt een uur. Wanneer je dat wilt kun je ook twee uur achter elkaar les krijgen en/of meerdere rijlessen per week inplannen. Heb je snel last van zenuwen of angsten? Of heb je een speciale behoefte? Ook dan kun je op onze hulp rekenen. Onze goed opgeleide instructeurs nemen extra tijd en aandacht om je te helpen en op een rustige manier auto te leren rijden. Onze rijlessen zijn er dus ook voor mensen met autisme of ADHD.

Neem contact met ons op

Heb je ook interesse in rijlessen bij Rijschool Route 71? Wil je direct een proefles aanvragen? Of heb je behoefte aan meer informatie over onze rijlessen, app, werkwijze of speciale rijlesfinanciering? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 071-2340071 of het online contactformulier in te vullen. Wij hopen dat je met onze rijlessen op succesvolle wijze je rijbewijs mag behalen.