* Zorg dat je bent uitgerust. Probeer je de avond voor je examen lekker te ontspannen, ga naar een leuke film, of doe iets anders dat ontspant. Ga wel op tijd naar bed want je moet goed uitgerust naar het examen.

* Luister niet naar ervaringen en verhaaltjes van anderen. Je hebt hier niets aan.

* Streef er niet naar om een foutloze rit te rijden. Je legt de lat daarmee voor jezelf te hoog en begint aan een onmogelijke opgave. Neem jezelf voor om te rijden zoals je dat tijdens de lessen ook doet.

* Blijf niet in je fout hangen. Iedereen maakt fouten in het verkeer dus jij ook. Belangrijk is hoe je je fouten daarna oplost. Denk niet meteen dat je gezakt bent als er iets mis gaat, maar corrigeer jezelf en probeer het daarna te vergeten, zodat je je op rest van de rit kunt concentreren.

* Pas je snelheid aan de omstandigheden. Kijk niet te veel naar je snelheidsmeter. Ga niet te krampachtig met het begrip snelheid om. Streef er verder naar om bij gunstige omstandigheden ook zoveel mogelijk vlot door te rijden, zo mogelijk rij je met de maximaal toegestane snelheid.

* Toon initiatief en rij lekker besluitvaardig. Geloof in je zelf. Sta achter je beslissingen en durf te rijden. Door veel initiatief te tonen laat je zien dat je actief aan het verkeer deelneemt en worden kleine foutjes makkelijker door de examinator vergeven.

* Stimuleer je concentratie en eet een banaan voor het examen. In bananen zitten stoffen die bevorderlijk zijn voor je motivatie, alertheid en concentratie. Een banaan bevat ook veel kalium. Kalium helpt om je hartslag te normaliseren wanneer je gestrest bent. Het is een goedkoop en risicoloos middel dus baat het niet dan schaadt het ook niet.

* Wees lekker jezelf. Wees niet bang voor de examinator. Hij of zij is ook maar een mens en is er niet op uit om je te laten zakken, echt niet!

* Focus je op halen van je rijbewijs en niet op het zakken. Sluit de ogen en zie voor je dat je wordt gefeliciteerd door de examinator en voellllll hoe het is om te slagen ūüėČ

VEEL SUCCES!