Wil je jouw motorrijbewijs behalen? Kom naar Motorrijschool Leiden en ontdek de 3 verschillende categorieën die er zijn:

A1: voor lichte motoren;
A2: voor middelzware motoren;
A: voor zware motoren.
Bij motorrijschool Leiden Route 71 bieden wij uitsluitend motorrijlessen aan in de categorie A.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je bij ons starten met de motorrijlessen voor het A-rijbewijs. Onze lesmotoren zijn de krachtige Suzuki SV650’s, met een vermogen van 54 kW, die vallen onder de categorie zware motor.

Na het behalen van je motorrijbewijs, zal de specificatie ervan afhangen van jouw leeftijd en ervaring.

Ontdek de mogelijkheden bij motorrijschool Leiden Route 71 en zet vandaag nog de eerste stap richting het behalen van jouw A-rijbewijs.

 

LesmotorRijbewijs A + code80

Heb je namelijk geen of minder dan twee jaar rijervaring met een A2-rijbewijs, dan krijg je de aantekening code 80 mee.
Je moet dan 2 jaar of tot je 24e op een motor tot 35 kW rijden maar daarna, zonder opnieuw examen te hoeven doen, mag je op een zware motor rijden.
Heb je meer dan twee jaar ervaring of bent je ouder dan 23 jaar, dan haal je het A-rijbewijs zonder aantekening

Rijbewijs A

Ben je 24 jaar of ouder dan ga je in de regel voor het examen op een zware motor. Een zware motor moet een vermogen hebben van ten minste 50 kW of meer.
Slaag je voor een examen op een zware motor, dan krijg je een rijbewijs A zonder beperkingen. Je mag daarmee direct op elke motorrijden ongeacht het vermogen.

  PROEFLES MOTOR AANVRAGEN?

  Voornaam:*

  Achternaam:*

  Emailadres:*

  Telefoonnummer:*

  Leeftijd:*

  Ik ben*:

  Mijn niveau:*

  Ik heb mijn eigen motorkleding?*

  Opmerking:

  Proefles

  Stap de waanzinnige wereld van motoravonturen binnen zonder je zorgen te maken over halsbrekende toeren! Met onze proefles wordt het leren rijden op een motor bij Motorrijschool Leiden een fluitje van een cent. En wees gerust, deze les verplicht je tot niets, behalve tot een glimlach op je gezicht!

  Tijdens de proefles ontmoet je onze instructeur – een mix tussen een motorfanaat en een grappenmaker – en ga je naar een relaxt en veilig terrein bij Motorrijschool Leiden. Daar krijg je de essentiële knepen van het motorrijden bijgebracht: hoe je op de juiste manier moet zitten (en dat is niet zoals op de bank hangen), hoe je soepeltjes kunt vertrekken zonder brokken te maken, en hoe je op een coole manier kunt remmen en schakelen zonder jezelf voor gek te zetten.

  En wees niet bang, alles gebeurt in een sfeer die zo ontspannen is als een luie zondagochtend, en het gaat allemaal in een tempo dat bij jou past. Het draait tenslotte om jouw comfort, niet om een wereldrecord ‘hoe snel leer ik motorrijden’ bij Motorrijschool Leiden. Klik hier voor meer info over een proefles en vraag deze vandaag nog aan!

  Motorrijschool Leiden